Connect with us

aktualności

„Bitwa Regionów” – Trzymamy kciuki za nasze mistrzynie kulinarne!

Dodane

w

Już niedługo rozpocznie się Bitwa Regionów – emocjonujący konkurs kulinarny, który zjednoczy koła gospodyń wiejskich z całej Polski!

Panie z różnych zakątków kraju przygotują swoje popisowe dania, które nie tylko rozgrzeją podniebienia, ale także przybliżą nas do smaków tradycyjnej polskiej kuchni.
Po raz kolejny w tym roku koło gospodyń KGW Kąty Słowianki weźmie w nim udział. Zgłosiły już swoją potrawę i czekają na zakwalifikowanie się do następnego etapu.

Bitwa Regionów to nie tylko kulinaria, ale również pasja, tradycja i poczucie wspólnoty. Każda potrawa ma autorską recepturę, ma swoją historię. Jaką potrawę przygotowały Słowianki przekonamy się niebawem!!!
Trzymajmy kciuki za nasze reprezentantki – niech pokażą, na co je stać! 💪
Zacznijmy wspierać je już teraz – niech ich sukces będzie naszą wspólną radością.

Rywalizacja odbywa się w trzech etapach:
Etap I – Na podstawie ocen formularzy zgłoszeniowych komisja kwalifikacyjna tworzy ranking prac konkursowych. Najwyżej ocenieni uczestnicy biorą udział w wydarzeniach regionalnych, w których uczestniczy maksymalnie 20 drużyn. Zwycięzcy etapu regionalnego awansują do półfinału.
Etap II – W półfinałach wojewódzkich są wyłaniane zespoły (po jednym z każdego województwa), które kwalifikują się do finału ogólnopolskiego.
Etap III – Wielki finał, w którym rywalizuje 16 najlepszych drużyn z całej Polski. Ten odbędzie się w dniach 6-7 września 2025 na stadionie PGE Narodowym podczas Festiwalu Polskiej Żywności
tekst: Darek Religa, zdjęcie KGW Kąty Słowianki

Kliknij aby skomentować

Leave a Reply

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

radionaszgoleniow.com.pl